Zonnebril kopen, waar moet u op letten?

Dat een zonnebril enkel nodig is in de zomermaanden is een grote misvatting. Natuurlijk, in de zomer loopt iedereen rond met een zonnebril, al is het maar als modeaccessoire. Echter ook in de winter mag een goede zonnebril niet ontbreken. De extreme hoeveelheid weerspiegeling van zonlicht met agressieve UV-straling is namelijk erg gevaarlijk voor onze ogen. Investeren in een goede zonnebril die voldoende UV-straling tegenhoudt is dus een verstandige investering. Hoe herkent u nou eigenlijk een goede zonnebril in het enorme aanbod vandaag de dag?

 

Zonnebril kopen voor het hele jaar

Een zonnebril is zo belangrijk omdat UV-straling allerlei vervelende gevolgen kan hebben voor u en uw ogen. Het grote aanbod zonnebrillen bestaat voor een deel uit brillen die niet in staat zijn om voldoende UV-straling tegen te houden. Dit kan onder andere leiden tot oogontstekingen en beschadigingen aan het netvlies.

Het feit dat een zonnebril dragen in de winter helemaal niet gek is, kan ook worden verklaard door de hoeveelheid UV-straling. In de zomer wordt namelijk gemiddeld 6% van het licht gereflecteerd, terwijl dit op een winterse dag met sneeuw kan oplopen tot maar liefst 95%.

CE-keurmerk

De EU heeft een richtlijn opgesteld voor een minimaal niveau van bescherming. Zonnebrillen met het CE-symbool voldoen minimaal aan het standaardniveau van 380 nm, wat betekent dat er nog maximaal 78% van de straling door uw ogen geabsorbeerd kan worden. Koopt u een  kwalitatief goede zonnebril bij de opticien, dan bieden de brillenglazen in de meeste gevallen nog meer bescherming.

Formaat en pasvorm

Zonnebrillen zijn er in vele soorten en maten. Wij begrijpen dat u er met uw zonnebril ook nog mooi uit wilt zien en daarom gaan wij altijd samen met u op zoek naar een zonnebril die groot genoeg is en goed aansluit bij de grootte en vorm van uw gezicht. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het zonlicht via de zij- of bovenkant nog in uw ogen terechtkomt.

Brillenglazen

Heeft u een mooi en passend montuur gevonden, dan is het tijd om te bepalen wat voor soort glazen u wilt. Brillenglazen voor zonnebrillen zijn onder te verdelen in vijf categorieën, van weinig (0-1-2) tot veel bescherming (3-4). Afhankelijk van het soort situaties waarin u een zonnebril wenst te dragen, helpen wij u graag met de keuze voor het soort glazen dat het beste past bij uw levensstijl.

Bescherming tegen blauw licht

Tot slot is het ook erg belangrijk dat uw zonnebril bescherming biedt tegen blauw licht. Blauw licht is namelijk erg schadelijk voor de macula, ook wel het deel van uw ogen waarmee u het scherpste zicht ervaart. Alle zonnebrillen uit ons assortiment beschermen uw ogen tegen blauw licht, twijfelt u of uw huidige zonnebril dat doet, kom gerust een keertje bij ons langs om het te laten testen.

Heeft u nog meer vragen over kwaliteitszonnebrillen of wilt u een nieuwe zonnebril kopen? Wij verwelkomen u graag in onze optiek in Tilburg!