Regelmatig oogmeting door opticien

Om uw ogen gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig een oogmeting te laten uitvoeren door een opticien. Door elke twee jaar even langs de opticien te gaan voor een oogmeting ontdekt u eventuele oogproblemen tijdig en kunt u daar direct op inspelen. In onderstaande specifieke situaties is het ook van groot belang om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij een opticien.

 

Vaak hoofdpijn en vermoeide ogen

Een vermoeid gevoel in uw ogen tijdens activiteiten als lezen, autorijden en computeren kan een teken zijn van een verslechtering van uw gezichtsvermogen. Vaak gaan deze klachten gepaard met steeds terugkerende hoofdpijn. Een bril of contactlenzen kan de oplossing zijn om deze klachten weg te nemen.

Wazig of slecht zicht

Merkt u dat u dat u dingen veraf of dichtbij minder goed ziet dan anderen, blijf hier dan zeker niet te lang mee rondlopen. Op den duur kan dit namelijk leiden tot klachten zoals hoofdpijn of vermoeide ogen. Ook een wazig zicht is een symptoom waarbij u het best even langs de opticien kunt gaan voor een oogmeting.

Geïrriteerde ogen

Wanneer u vaak last heeft van jeukende, droge of rode ogen, dan is het ook raadzaam om even langs een optiek te gaan. Deze klachten worden veelal veroorzaakt door langdurig naar bijvoorbeeld een beeldscherm te kijken en zijn tegenwoordig dan ook veelvoorkomende klachten. Soms zijn oogdruppels voldoende om dit probleem te verhelpen, maar bij aanhoudende klachten is het aan te raden om uw ogen te laten controleren door een specialist.

Halo’s of floaters

Het komt weleens voor dat het zicht te kampen heeft met heldere kringen rondom een lichtbron (halo’s) of kleine vormen die door het zicht heen zweven (floaters). Dit kan iedereen overkomen, maar wanneer dit regelmatig gebeurt is het verstandig om dit met de opticien te bespreken.

Medische aandoeningen in uw familie

Een aantal medische aandoeningen gaan vaak samen met een aantasting van het gezichtsvermogen. Wanneer u of uw familie last heeft van diabetes, glaucoom of maculadegeneratie, dan is het vanwege het verhoogde risico verstandig om uw ogen vaker te laten controleren bij een opticien.

Oogmeting Tilburg

Bent u woonachtig in Tilburg of omgeving? Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs voor een oogmeting. Onze specialistische medewerkers controleren uw ogen met de modernste apparatuur en indien nodig voorzien zij u van een advies voor een bril en/of contactlezen.