Optometrie

Heeft u veel last van uw ogen en gaat het maar niet over? Of heeft u specifieke oogklachten, maar weet u niet goed wat u hier aan kunt doen? Dan is het verstandig een afspraak te maken met een optometrist.

Een optometrist is speciaal opgeleid om naar de gezondheid van uw ogen te kijken. Met behulp van speciale oogmetingen kan een optometrist afwijkingen aan de ogen constateren, zonder dat u hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig heeft. 

 

Professioneel advies

De uitslag van de oogmeting zal ons meer vertellen over de oorzaak van de klachten. Indien nodig kunnen wij u adviseren over het gebruik van een bril, lenzen of andere optische hulpmiddelen. In sommige gevallen kan het helpen visueel therapeutische oefeningen te doen. Ook hier kunnen wij u bij helpen. 

Indien uit het onderzoek blijkt dat medische behandeling noodzakelijk is, dan zal de optometrist u doorverwijzen naar de huisarts of oogarts. 

Oogklachten

Voordat u een afspraak maakt om bij ons langs te komen voor optometrisch onderzoek, bedenk dan eerst goed welke klachten u ervaart. Mogelijke klachten zijn dubbel of wazig zien, vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen, hoofdpijn, moeite met scherpstellen, pijn in of rond de ogen, lichtflitsen, vlekjes die voor uw beeld drijven en/of last van uw ogen tijdens het lezen. Wanneer u één of meerdere van deze oogklachten herkent, dan is het raadzaam om een afspraak bij ons te maken voor onderzoek en advies.