Contactlenzen dragen

In bepaalde situaties en voor vele mensen zijn contactlenzen een prima alternatief voor het dragen van een bril. Zo worden contactlenzen vaak gebruikt tijdens het sporten, op zonnige dagen onder een zonnebril en door mensen die een voorkeur geven aan de onzichtbaarheid van dit optische hulpmiddel. Ondanks het vele gebruik bestaan er vooral onder mensen die (nog) geen contactlenzen dragen, een behoorlijk aantal fabels over contactlenzen.

 

Lastig en oncomfortabel? Nee hoor!

Er wordt vaak gedacht dat het inbrengen van lenzen een lastig karwei is, maar deze zorgen zijn nergens voor nodig. Na het aanmeten van contactlenzen ontvangt u namelijk altijd een uitgebreide instructie waarin u leert uw lenzen in te doen, uit te halen en schoon te maken. Juist doordat contactlenzen dagelijks opnieuw ingebracht dienen te worden, zult u zien dat u er binnen de kortste keren aan gewend bent. Dankzij de hedendaagse moderne technologieën zitten contactlenzen zo comfortabel dat u niet eens meer bewust bent van het contaclenzen dragen.

Nooit te oud of te jong voor contactlenzen

Leeftijd lijkt voor veel mensen een excuus om (nog) niet aan lenzen te beginnen. Ouders vinden hun kinderen te jong en mensen op leeftijd vinden zichzelf te oud. Er gelden echter geen leeftijdsrestricties voor het dragen van contactlenzen. Voor kinderen geldt dat ze contactlenzen kunnen dragen zodra ze deze zelf in- en uit kunnen doen en begrijpen hoe belangrijk verzorging en hygiëne zijn omtrent contactlenzen. Samen met u en uw kind kunnen we hierover praten en dan beslissen of uw kind klaar is voor contactlenzen dragen.

Ouderen denken vaak dat ze te oud zijn voor contactlenzen, omdat hun ogen verschillend werken met veraf en dichtbij zicht. Speciaal daarvoor bieden wij ook multifocale lenzen aan zodat u zowel dichtbij als veraf kunt genieten van helder zicht.

Contactlenzen en oogmeting in Tilburg

Bent u benieuwd naar het gemak van contactlenzen? Kom gerust eens langs bij onze optiek in Tilburg om contactlenzen aan te meten en ontdek of het iets voor u is. Houd er rekening mee dat er altijd eerst een oogmeting nodig is om de voor u benodigde oogcorrectie vast te stellen. De sterkte van uw brillenglazen komen namelijk meestal niet overeen met de sterkte van uw contactlenzen. Kom langs bij onze vestiging op de Schouwburgring voor contactlenzen en een oogmeting in Tilburg.