Lenzen

Draagt u lenzen of overweegt u over te stappen van een bril naar lenzen? Van Gijzen adviseert u graag. U bent welkom in onze winkel aan de Schouwburgring in Tilburg voor een deskundige oogmeting en een uitgebreid adviesgesprek. 

U kunt bij ons terecht voor de volgende type lenzen: 

  • Zachte lenzen
  • Halfzachte lenzen
  • Harde lenzen
  • Nachtlenzen
  • Multifocale lenzen
 

Harde lenzen

De harde, niet-zuurstofdoorlatende lens zoals men deze van vroeger kent bestaat niet meer. Tegenwoordig zijn alle lenzen zuurstofdoorlatend. Hoewel ze nog steeds onbuigbaar zijn, is de naam 'harde lens' eigenlijk in onbruik geraakt. Harde lenzen worden nu 'vormstabiele lenzen' genoemd. 

Vormstabiele lenzen worden aangepast aan de bolling van de voorkant van uw oog. Ze worden daarom nauwkeurig aangemeten, maar gaan ook 2 tot 3 jaar mee. In tegenstelling tot zachte lenzen kunt u het dragen van vormstabiele lenzen in het begin als wat 'onprettig' ervaren. Na een tijdje zult u echter gewend zijn en voelt ook dit type lens comfortabel aan. 

Zachte lenzen

Een zachte lens is een zuurstofdoorlatende lens gemaakt van wateropnemend materiaal, waardoor deze zeer flexibel en buigbaar is. Zachte lenzen passen zich direct aan de vorm van het oog aan en voelen daardoor comfortabel aan. U zult nauwelijks voelen dat u lenzen draagt.

Een prettige eigenschap van zachte lenzen is dat deze zelden uitvallen. Daardoor zijn zachte lenzen ook geschikt om te dragen tijdens actieve sporten als voetbal, judo etc. 

Nachtlenzen

De afgelopen jaren hebben nachtlenzen aan populariteit gewonnen. Het grote voordeel van deze lenzen is dat u ze alleen 's nachts hoeft te dragen om vervolgens overdag scherp te kunnen zien.

De nachtlens is een vormstabiele lens die de vorm van uw hoornvlies 's nachts op een gecontroleerde manier zo verandert (vlakker maakt) dat u gedurende ongeveer één tot twee dagen na het uitdoen zonder correctie scherp kunt zien. Nachtlenzen zijn comfortabel, u voelt ze vrijwel niet.

Lenzencontrole in Tilburg

Wij adviseren u regelmatig op controle te komen als u lenzen draagt. Bij een controle meten we de sterkte van uw oogafwijking, zien we eventuele irritaties of controleren we beschadigingen aan uw ogen.

Wilt u ook contactlenzen dragen? Maak direct een afspraak of loop eens binnen!